Burek sa sirom ne postoji!

Zenički komšiluk je odlučio pokrenuti novu aktivnost za vrijeme mjeseca maja. U toku je poseban mjesec za građane muslimanske vjeroispovijesti. Mjesec kada možemo učiniti nešto zajedno da zaštitimo bh. tradiciju od zaborava. U konačnici, bez obzira na vjersku pripadnost Ramazan, Bajram, Uskrs, Pesah i Božić su uvijek bili dio tradicije građana sa ovih prostora u smjeru zajedničkog djelovanja. To je oduvijek bilo naše bogatstvo.

 

Ovo je period kada se pripremaju mnogo jela u našem gradu, kada kuće i avlije mirišu a ljudska srca su otvorenija. U biti, vrijeme da stavimo zajedno akcenat na nešto što je dio bh. tradicije te doprinesemo kao komšiluk očuvanju a to su bosanskohercegovačka jela.

Aktivnost „Burek sa sirom ne postoji“ ima za cilj da animira mame i djecu da zajedno pripreme određeno bosansko-hercegivačko jelo za Zenički komšiluk. Pošalju jelo sa receptom i oznakom „Zenički komšiluk“ te krenu akciju skupljanja simpatija komšiluka. Također, simpatičan naziv je proizašao iz činjenice da kada hoćete da naljutite Bosanca i Hercegovca zatražite da vam napravi burek sa sirom i dobiti ćete zanimljiv povratni odgovor. :)

Prijatelji „Zeničkog komšiluk“ će ponovo obezbijediti poklone za najuspješnije.

Dragi prijatelji, možete se prijaviti do 09.05.2020. godine. 

Želim biti prijatelj!