O aktivnosti #ostajemkući

Aktivnost #ostajemkući je pokrenuta u cilju smanjenja širenja virusa COVID-19 te izbjegavanja velikih gužvi u našem gradu. Cilj je da starijim osobama i svima onima kojima pomoć potrebna, posebno ukoliko boravite u samoizolaciji pružimo komšijsku ruku. Možemo djelovati ispravno samo ukoliko pokažemo soldiarnost i humanost. Prijavite se ili prijavite komšiju za kojeg znate da mu treba pomoć u smislu plaćanja računa, obezbjeđenja osnovnih životnih namjernica ili neki drugi vid pomoći koju može pružiti komšijska ruka. Smanjimo gužve u našem gradu, posebno ukoliko možemo mnogo toga uraditi od kuće te pružiti i drugima pomoć na identičan način riješe svakodnevne aktivnosti. (npr. online plaćanje računa)

 

Druga opcija je da svi sposobni Zeničani i Zeničanke se prijave kako bi u novonastaloj situaciji djelovali solidarno i humano. Pokažimo da možemo ovo shvatiti ozbiljno te da možemo biti glavni akteri u pomoći starijima, nemoćnima ili onima koji su sada u izolaciji kako bi zaštitili sebe i okolinu. Sve vrste pomoću su dobrodošle u novonastaloj situaciji.

Prijavite se i ubrzo ćete biti kontaktirani i uvezani sa osobama koje nude ili kojima je potrebna pomoć! Djeluj lokalno te fokus stavi u ovom momentu na svoj komšiluk jer samo zajedničkim djelovanjem možemo spriječiti neželjene scenarije.

O virusu COVID-19 ne znamo mnogo ono što znamo da naglo širenje ovog virusa bi dovelo zdrastveni sistem u problem te preventivnim djelovanjem smanjimo rizik.